KONTAKT-STUDIEGROEP Nederland

1e emissie 1852

Logo KONTAKTGROEP Nederland 1e Emissie 1852

KONTAKT-STUDIEGROEP Nederland 1e emissie 1852 is lid van de Koninklijke Nederlandse Bond Van Filatelistenverenigingen.

postzegel-blauw postzegel-roodbruin postzegel-oranje

Wij begroeten u graag als lid van de Kontakt-Studiegroep Nederland 1e emissie en wensen u veel verzamelplezier bij onze vereniging toe.

De Kontakt- studiegroep is op 14 maart 1981 opgericht. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de kennis over en het onderzoek naar de 1 e emissie Nederland. Dit ter uitbreiding en vermeerderen van kennis van uw hobby  ” DE FILATELIE”.

Bijeenkomsten

Er worden minimaal drie bijeenkomsten per jaar gehouden met interessante presentaties. De locatie is Corinphila Veilingen bv Mortelmolen 3 1185 XV Amstelveen. De bijeenkomsten zijn van 11.00 tot 15.00 uur.

Een uitnodiging met programma wordt vooraf toegezonden.

Jaarverslagen

In de ledenvergadering  vindt verslaglegging plaats van het afgelopen jaar.

Begroting

In de ledenvergadering komt de begroting voor het komende jaar aan de orde evenals een bestuursvoorstel ter vaststelling van de contributie voor dat jaar.

Bestuur

De bestuursverkiezing vindt jaarlijks tijdens de ledenvergadering in maart plaats. De bestuursleden worden om toerbeurt gekozen volgens het rooster van aftreden conform het huishoudelijk reglement. Alle activiteiten van de vereniging vallen onder de verantwoording van het bestuur.

Contributie

De inning van de contributie wordt verzorgd door de penningmeester. De contributie bedraagt 35 euro. Eenmalig wordt een entreegeld van 35 euro berekend.

Mediatheek

Er is een mediatheek beschikbaar met onderwerpen uitgewerkt door leden. Indien mogelijk wordt elk jaar een update gemaakt op een Cd-Rom.

Aan elk lid worden oa. verstrekt:

  • Huishoudelijk reglement
  • Informatieboekje
  • Cd-Rom

Lid worden

Hebt u belangstelling? neem dan contact op met het secretariaat. Een uitnodiging als aspirant lid voor de eerst volgende bijeenkomst wordt u dan toegezonden. Als er geen bezwaren zijn kunt u lid worden van de vereniging.

Zwart - blauw een moeilijke kleurnuance ? Plaat I positie 25

Zwart – Blauw een moeilijke kleurnuance ? Plaat I positie 25

Indien er na nog vragen zijn kunt u ten alle tijden bij het bestuur terecht.

Wij wensen u een prettige tijd  bij de vereniging, met veel verzamelplezier.

Namens het bestuur

Twan van Elk, voorzitter
0653378459, e-mail

Frits van Beekum, secretaris
06-50990053, e-mail

Lood Kruize, penningmeester
010-5217096, e-mail

Platen en positioneren van de Emissie 1852 van Nederland: hoe doe je dat?

Dit artikel is bedoeld voor de filatelisten onder ons die zich willen verdiepen in de kunst van het platen en positioneren van de postzegels van de Eerste Emissie. (door Hans Caarls) lees verder

Drukplaatfouten bij de Emissie 1852

De metalen drukplaten van de eerste emissie 1852 waren in de loop van de postzegelproductie onderhevig aan slijtage, hetgeen voor de meest gebruikte platen resulteerde in het vervaardigen van nieuwe. (door Cornelis Korver) Lees verder

Name Goes Here

Name Goes Here

Functie

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.